Att banken lånar ut pengar, har olika sparkonton, och fonder för den som vill investera vet nog alla. I den här texten tänkte vi ta upp ett par saker som banken erbjuder som inte är riktigt lika välkända, men som du kan ha stor glädje av. Det är de lite större bankerna som vi fokuserar på här, du kan hitta ännu mer specialiserade och smala erbjudanden om du letar bland små banker och kreditmarknadsinstitut som etablerat sig på marknaden.

Banker är bra på försäkringar

I en vanlig hemförsäkring ingår skydd, upp till ett visst belopp, vid vanliga olägenheter som du kan råka ut för. Försäkringar är en mycket viktig del av ens ekonomiska trygghet, och det är en bra idé att verkligen ta sig en funderare kring vad för försäkringsskydd man egentligen behöver. Förvånansvärt få gör detta, och det kan få jobbiga konsekvenser om du till exempel blir bestulen på något som är så pass värdefullt att din vanliga hemförsäkring bara täcker en mindre del av värdet. Prata med någon på banken om vilka försäkringar som passar just dig, men tänk också på att inte betala för något du inte har glädje av. Gå helt enkelt igenom ditt försäkringsskydd, lägg till försäkringar där du saknar skydd eller säg upp de som inte längre behövs. Det kan även vara läge att ändra en försäkring om du till exempel har fått barn, eller om dina barn har flyttat hemifrån.

Privat pensionssparande kan bli guld värt

De flesta banker kan erbjuda en särskild form av sparande, där du binder pengarna under lång tid, och sedan tar ut dem när du går i pension. Privat pensionssparande är en fantastisk försäkring mot det inkomstbortfall de flesta av oss råkar ut för när vi slutar att arbeta. Banker kan också erbjuda speciella lån för speciella tillfällen, men det ämnet är lite för stort för den här korta texten, läs istället gärna mer på denna rekommenderade sida om lån, om det framförallt är lån du är intresserad av.

Banken erbjuder ekonomisk rådgivning

Goda råd och strategier som rör lån och sparande kan vara otroligt värdefulla och förändra dina ekonomiska förutsättningar. På din bank kan du få det helt gratis. Om du istället skulle vända dig till en kvalificerad konsult och be om råd om till exempel sparande, får du räkna med att betala omkring en tusenlapp i timmen för hjälpen. Anledningen till att banken gör detta gratis är naturligtvis att det är underförstått att du väljer en sparform som de själva förvaltar, och de kommer då att tjäna på dig i långa loppet genom att du betalar avgifter, eller genom att banken lånar de pengarna som du satt in på ditt sparkonto.

Att boka tid för ekonomisk rådgivning hos en bank är, trots att de kommer att försöka sälja in sina egna tjänster, en mycket bra idé. Kan du mycket om ekonomi tar du naturligtvis beslut efter eget huvud, och om du är novis på området är det fråga om att du får en gratis lektion i ett viktigt ämne.

Author jenny
Published
Views 3065
youplay